Ky regjiment i "S-400" do të jetë i gjashti në përbërje të Forcave të Armatosura të Rusisë. Tani ushtria ruse zotëron 5 regjimente "S-400", dy prej të cilëve ndodhen në rrethinat e Moskës, një në Flotën e Balltikut, një në Lindjen e Largët të Rusisë, dhe një në Qarkun Jugor Ushtarak.

Sistemi i raketave të mbrojtes kundërajore "S-400" - "Triumf" - një sistem i brezit të ri të raketave me rreze veprimi të mëdha dhe të mesme. Ai është projektuar për goditjen e të gjitha mjeteve moderne dhe të ardhshme të sulmit ajroro-kozmik.