Siç pritet, kreu i shtetit rus do të mbajë një fjalim në takimin e punës së APEC dhe do t'i njohë pjesëmarrësit e takimit me rezultatet e samitit të "G-20", të mbajtur në fillim të shtatorit në Shën Petersburg.

Në të njëjtën ditë janë planifikuar të zhvillohen takime bilaterale të Putinit me Presidentin indonezian Susilo Bambang Yudhoyono, Kryeministrin japonez Abe Shinzo Abe dhe Kryetarin e Republikës Popullore të Kinës, Xi Jinping.