Mbajtësja e parë e pishtarit olimpik të stafetës kombëtare u bë 5 herë kampionia olimpike në notin e sinkronizuar Anastasia Davidova.

Faza fillestare e stafetës kryeqytetase do të zhvillohet më 7-9 tetor. Zjarrin olimpik në rrugët dhe sheshet qendrore të Moskës do ta mbajnë 497 pishtarëmbajtës. Flaka olimpike do të dërgohet edhe në metronë e Moskës dhe në kullën e antenave të tevizioneve Ostankino.