Faza kryesore e stërvitjeve do të zhvillohet nga data 7 deri në 11 tetor.

Gjatë stërvitjeve do të vlerësohet aftësia e komandës së bashkuar të forcave paqeruajtëse të Organizatës së Marrëveshjes së Sigurisë Kolektive për të drejtuar kontingjentin e paqeruajtësve në rrjedhën e operacioneve.

Në zbatimin e veprimeve praktike sipas planit të operacionit paqeruajtës do të marrin pjesë më shumë se 2.500 trupa dhe më shumë se 500 pajisje teknike, ushtarake dhe speciale: helikopterë, autoblinda transportuese, makina të patrullës dhe të tjera.