Ceremonia e dhënies së çmimeve do të mbahet më 10 dhjetor sipas traditës në Stokholm në ditën e vdekjes së themeluesit të Çmimit Nobel - sipërmarrësit dhe shpikësit suedez, Alfred Nobel (1833-1896).

Javën e dhënies së Çmimeve Nobel për vitin 2013 do ta vazhdojë ditën e martë Komiteti Nobel i Akademisë Mbretërore Suedeze të Shkencave, i cili do të shpallë fituesit e Çmimit në fushën e fizikës.