"Në marrëdhëniet dypalëshe ekziston nevoja e madhe për zhvillimin e një dialogu të nivelit më të lartë", - shtoi ai, duke vënë në dukje praninë e çështjeve ndërkombëtare me në krye çështjen siriane.

Takimi i Vladimir Putin dhe Barack Obama ishte planifikuar për në tetor 7. Megjithatë, Presidenti i SHBA-së Barack Obama e anulloi vizitën e tij në Indonezi për shkak të pezullimit të financimit të qeverisë së SHBA-së.