Këto toka iu kthyen atyre me një vendim të paprecedent të gjyqësorit izraelit.

Në pamjet filmike të transmetuara nga stacionet televizive lokale, fermerët në traktorë, me shata dhe flamuj kthehen në kodrat shkëmbore dhe fillojnë punën nëpër ara.

Bazuar tek ajo që ndodhi palestinezët shikojnë si të mundur kthimin e të gjitha territoreve të pushtuara të Bregut Perëndimor të lumit Jordan, ku në 120 qendra të banuara jetojnë më shumë se 300.000 izraelitë.