Ky vendim u mor për shkak të pezullimit të punës së qeverisë amerikane dhe negociatave që po vazhdojnë me Kongresin mbi këtë çështje.

Në deklaratën e Obamës kritikohet opozita republikane në Kongresin Amerikan, e cila po përpiqet të lidhë çështjen e buxhetit me anulimin e programit presidencial të kujdesit shëndetësor.