Siç pohojnë dëshmitarët okularë, këto veprime barbare shkaktuan indinjimin e popullsisë lokale, dhe disa qindra njerëz dolën në prag të rrugë në shenjë proteste. Në përgjigje ekstremistët hapën zjarr mbi turmën.

Më parë në Ar Raqqah militantët shkatërruan dy kisha, duke rrëzuar kryqet nga kupolat e tyre.