Anijet do të marrin pjesë në manovrat e përbashkëta të SHBA-së, Koresë së Jugut dhe Japonisë në 8-10 tetor.

Në prag Forcat Ushstrake Detare të Koresë së Jugut dhe marinsat amerikanë filluan stërvitjet 10-ditore në Detin e Japonisë.

Prania ushtarake amerikane në rajon është dënuar në mënyrë të përsëritur nga autoritetet e Koresë së Veriut.