Kryesisht bëhet fjalë për punonjësit administrativë, nëpunësit e shërbimeve logjistike dhe të komunikimit. Nga data 1 tetor një pjesë e organeve federale amerikane nuk punojnë për shkak të mungesës së kompromisit për buxhetin. Republikanët kërkojnë anulimin e reformës së kujdesit shëndetësor, e cila u miratua me kërkesë të Presidentit Barack Obama.