Sipas të dhënave paraprake, shkaku i aksidentit ka qenë prishja e motorit. Avioni u rrëzua menjëherë pas ngritjes në ajër në pistën e fluturimit dhe mori flakë. Në bord ndodheshin 20 persona.

Për në vendngjarje janë nisur zjarrfikësit dhe ekipet e shpëtimit.