Megjithatë, ai beson se qytetarja e Danimarkës, e cila renditet në mesin e të burgosurve nuk ka për t’u dënuar me afatin maksimal.

Ministria e Punëve të Jashtme e Danimarkës deri më tani është përmbajtur nga komentet. Në të njëjtën kohë, sipas pozicionit të ministrisë, procesi ndaj ekologëve nuk është politik dhe për këtë arsye ndërhyrjen në organet e drejtësisë ruse në Danimarkë e konsiderojnë të papërshtatshme.