Sipas planeve të zhvillimit të zonave të reja të kryeqytetit, gjatë vitit në vazhdim atje do të ndërtohen godina banimi me një sipërfaqe të përgjithshme prej 1.1 milion m2.

Vëllimi i ndërtimit të ndërtesave shumëkatëshe përbën rreth 40%, dhe në të ardhmen ato do të tejkalojnë vëllimin e ndërtimit të godinave të larta të banimit me shumë apartamente.

Vitin e kaluar Moska u zgjerua më shumë se 2-fish si pasojë e bashkimit me metropolin të territoreve jugperëndimore.