Studimi tregoi se pikëpamjen e kundërt e mbështesin vetëm 5% e të anketuarve, ndërsa 34% e tyre besojnë se për suksesin e politikës së "shtrëngimit të rripit" duhet ende kohë.

Më kritikët janë pikërisht banorët e vendeve, të cilave po u ofrohet ndihmë financiare: grekët, portugezët dhe qipriotët.