Sipas të dhënave të shërbimeve të shpëtimit, në anije ndodheshin 450-500 refugjatë nga Somalia dhe Eritrea, rreth 200 prej tyre konsiderohen të zhdukur pa lënë gjurmë.

Anija filloi të fundosej në orët e mëngjesit. Në mënyrë që anija të vihej re, refugjatët dogjën batanijet. Në zonën e katastrofës ndodhej afër një anije peshkimi dhe disa tragetë turistikë, nga të cilat u dhanë sinjalet e alarmit në shërbimin bregdetar.