Kompania në këtë mënyrë vendosi të "përmirësojë portofolin e aktiveve". Lukoil planifikon të shesë aksionet e saj për 200 milionë $. Të drejtën prioritare për blerjen e aksioneve për zhvillimin e vendburimit venezuelian të naftës Junin-6 e kanë kompanitë "Rosneft" dhe "Gazprom neft", të cilat mund ta blejnë paketën e aksioneve brenda disa muajve, përndryshe aksionet do t'u shiten palëve të treta.

Shpenzimet për zhvillimin e vendburimit të naftës Junin-6 janë përjashtuar tashmë nga programi i investimeve të kompanisë Lukoil për vitin e ardhshëm.