Sipas skenarit Franca për shkak të krizës së eurozonës ishte ndarë në 3 pjesë, gjë kjo pas së cilës autoritetet e shtetit të quajtur Saonia dërguan një brigadë ushtarake në Zvicër në mënyrë që ai për llogari të fqinjit të begatë të zgjidhë problemet e veta financiare.

Në stërvitjet ushtarake të vitit të kaluar "armiku" i ushtrisë zvicerane ishte gjithashtu Franca fqinje. Atëherë u përpunuan veprimet në rast të rënies së euros dhe dyndjes së refugjatëve, të cilët kërkojnë shpëtim në Zvicër.