Deri në vitin 2020 planifikohet të nisën 4 aparate hidrometeorologjike dhe 2 radarë. Ato do të përdoren për zgjidhjen e detyrave në territoret e Arktikut.

"Roskosmos" do të zhvillojë edhe lëshimin e dy aparateve, të destinuar për rinovimin e hartave, si dhe kontrollin e ndotjes së mjedisit.