Në të njëjtën kategori për radion vendin e dytë e zuri programi i autorit Armen Gasparjan "Teoria e gabimeve" i përkushtuar hedhjes poshtë të miteve të rreme që ekzistojnë si jashtë shtetit, ashtu dhe në audiencën ruse, duke përfshirë këtu edhe për Luftën e Madhe Patriotike.

Edhe një projekt tjetër "Dritare në Rusi" i dedikuar bashkatdhetarëve rusë jashtë vendit, zuri vendin e tretë në nominimin "Ne - rusët" midis mediave të Internetit.