Epiqendra e tërmetit që u regjistrua të martën, ndodhej 150 km në perëndim të brigjeve jugperëndimore të gadishullit, në një thellësi prej 642,2 km nën shtratin e detit.

Banorët e Petropavllovsk-Kamçatskij, që ndodhet më shumë se 300 km larg në lindje të epiqendrës së tërmetit, ndjenë lëkundjet nëntokësore me magnitude 2 ballë. Të lënduar dhe shkatërrime nuk ka. Nuk u shpall kërcënimi i një cunami.