Gjithsej në grup numërohen rreth 30 persona.

Në numrin e ekspertëve përfshihen inxhinierë, kimistë, si dhe ndihmësmjekë. Për kryerjen e inspektimeve do të jepen vetëm 30 ditë, pas së cilave inspektorët duhet të paraqesin raportin e vet.

Para vizitimit të vendeve të prodhimit dhe ruajtjes së arsenaleve të armëve kimike në Republikën Arabe të Sirisë, inspektorët do të takohen me autoritetet siriane.