Si rezultat i aktit terrorist 3 efektivë të zbatimit të ligjit u plagosën rëndë.

Sulmi terroristi ndodhi midis qyteteve Rafah dhe Al Arish, ku oficerët e zbatimit të ligjit u dërguan me leje. Bomba ishte vendosur në anë të rrugës.

Pas përmbysjes nga pushteti të ish-Presidentit të vendit, Mohammed Mursi, në Gadishullin Sinai janë aktivizuar ekstremistët dhe në lidhje me këtë në këtë rajon janë dislokuar forca suplementare të ushtrisë dhe policisë.