Anijet u larguan nga territori i kontestuar pas 6 orësh.

Herën e fundit shfaqja e anijeve kineze u regjistrua më 27 shtator.

Ishujt Senkaku janë subjekt i një mosmarrëveshje territoriale midis Kinës dhe Japonisë.