Shpërthimi ndodhi 16 kilometra nga kryeqyteti sirian. Aktualisht nuk ka asnjë njoftim në lidhje me viktimat e mundshme dhe autorët e sulmit.

Gjatë konfliktit në Siri, i cili filloi në mars të vitit 2011, në vend kanë humbur jetën më shumë se 100.000 njerëz.