12 shpërthime gjëmuan pranë tregjeve dhe parkingjeve të hapura. Deri më tani ka njoftime për 36 viktima.

Muajt e fundit Irakun e ka kapur një valë dhune: që nga janari deri në shtator, sipas të dhënave të OKB-së, në vend janë vrarë më shumë se 5 mijë persona, 800 prej tyre - në muajin gusht.

Ky është niveli më i lartë i dhunës që nga viti 2008.