Avioni, i cili preku korsinë e uljes me krahun e majtë dhe pjesën e bishtit, doli jashtë kufijve të saj. Asnjë nga 151 pasagjerët, të cilët fluturonin nga Madridi, nuk u lëndua.

Filloi hetimi i shkaqeve dhe rrethanave të aksidentit.