Vdekja ka ardhur si rezultat i tre plumbave që ai ka marrë në kokë. Djaloshi i vrarë ishte një student që kishte ardhur në Brazil të enjten me një grup miqsh dhe pedagogun, për të pushuar në shtëpinë e miqve të tij në Marica.

Hetuesit nuk përjashtojnë mundësinë që motivi i sulmit mund të ketë qenë grabitja, por në sendet personale të adoleshentit u gjetën telefoni i tij celular dhe kartat e kreditit.