Për shkak të incidentit puna e misionit diplomatik u ndërpre, por nuk qe i nevojshëm evakuimi i personelit.

Në lidhje me atë çka ngjau Pekini u bëri thirrje të gjitha palëve të konfliktit të zbatojnë Konventën e Vjenës për marrëdhëniet diplomatike dhe t'i japin fund dhunës.

Më parë, në muajin shtator nga militantët u sulmua Ambasada ruse në kryeqytetin sirian.