Ndërtimi i reaktorit të tretë vazhdon që nga fundi i vitit 2012.

Më parë Federata Ruse vuri në punë fazën e parë të centralit bërthamor – reaktorët 1 dhe 2. Centrali bërthamor punon me sukses në rrjetin energjetik të Kinës që nga viti 2007 dhe është shpallur si më i sigurti dhe efektivi në planin ekonomik ndër të gjitha centralet bërthamore që janë në gjendje pune tani për tani në botë.

Supozohet se faza e dytë e centralit bërthamor Tianwan do të vihet në punë para fundit të vitit 2017.