Liderët e fiseve lokale deklaruan se kanë zgjedhur presidentin dhe se kanë ndërmend të emërojnë komandantin ushtarak të rajonit, i cila do të jetë përgjegjës për mbrojtjen e kufijve dhe burimeve natyrore, në të cilat përfshihen vendburime të naftës.

Në qershor "pavarësinë dhe autonominë" e shpalli edhe rajoni lindor Cyrenaica. Pas ndryshimit të regjimit në Libi është rritur rreziku i shpërbërjes së saj sipas kufijve të tre rajoneve historike - Cyrenaica, Tripolitania dhe Fezzan.