Aparati mori emrin "Shahed", që në përkthim do të thotë "dëshmitar". Ai mund të mbajnë 8 bomba ose disa raketa dhe të godasë si objektivat e lëvizshëm, ashtu edhe ato të palëvizshëm. Distanca e fluturimit do të jetë 1.7 kilometra.

Më herët autoritetet iraniane kanë njoftuar mbi kapjen në mënyrë të vazhdimueshme të avionëve amerikanë pa pilot.