Sipas mendimit të tij, Evo Morales do ta tradhtojë popullin, i cili nuk do ta lejojë atë të punojë deri në fund të mandatit.

Me ardhjen në pushtet të Evo Morales në Bolivi gjethja e kokainës faktikisht u rehabilitua. Presidenti madje deklaroi një festë të veçantë - Dita Kombëtare e përtypjes së gjetheve të kokainës, duke pohuar se kjo bimë nuk është lëndë narkotike dhe është pjesë e kulturës së Andeve.