Për mandatet e deputetëve do të kandidojnë Partia Demokratike, e themeluar në vitin 1991, dhe Partia e Industrialistëve dhe Sipërmarrësve, e themeluar në vitin 2012. Kjo e fundit nuk është parti opozitare dhe mbështet plotësisht politikën e qeverisë.

Fushata elektorale starton më 5 tetor. Më 15 dhjetor turkmenët do të zgjedhin 125 deputetë për një mandat 5-vjeçar.