Sipas disa të dhënave, një minë shpërtheu midis Konsullatës së Irakut dhe godinës së Ambasadës së SHBA-së.

Javën e kaluar tre punonjës të Ambasadës së Rusisë në Siri u plagosën, pa rrezik për jetën, pas rënies së një predhe mortaje në territorin e misionit diplomatik rus në Damask.