"Gjatë 25-30 viteve të fundit ka pasur një zvogëlim të periudhave kur termometri kalon nëpër temperaturën zero gradë Celsius, që do të thotë reduktim i periudhës së pranverës dhe vjeshtës", - tha ai në një konferencë për shtyp në Moskë.

Sipas fjalëve të Roman Vilfand, dimri që po vjen do të jetë më i ngrohtë se vitin e kaluar, por mjaft i ftohtë pritet të jetë muaji shkurt.