Viti 2013 është shpallur viti i kryqëzimit të Kulturës së Rusisë dhe Holandës.

Në kuadër të programit të këtij viti të kulturës Orkestra mbretërore e marinsave e Flotës Ushtarake Detare të Holandës vizitoi Moskën në shtator për të marrë pjesë në festivalin "Kulla Spasskaya" (russ. "Спасская башня").