Kutinë metalike me smeralde, rubinë dhe safirë ai ia dorëzoi policisë.

Përcaktimi i faktit se si bizhuteritë u ndodhën në mal, nuk ishte i vështirë - në qeset brenda të cilave ishin gurët, u gjend vula "Made in India". Katastrofa ajrore me avionë indianë kanë ndodhur mbi Mont Blanc në vitet 1950 dhe 1966.

Tani autoritetet franceze po lidhen me homologët indianë për të identifikuar ish-pronarin e gurëve të çmuar.