Ai ka për qëllim të mbrojë amerikanët nga ndërhyrjet në privatësinë së tyre.

Dokumenti, në veçanti, ndalon mbledhjen e informacionit nga bisedat telefonike të qytetarëve dhe bën një përjashtim vetëm në rastet kur bëhet fjalë për persona të dyshuar për terrorizëm apo spiunazh.

Skandali lidhur me programet e fshehta të mbikqyrjes elektronike, pas të cilave qëndrojnë shërbimet sekrete amerikane, shpërtheu pas publikimit të disa dokumenteve nga ish-agjenti i CIA-s Edward Snowden.