Në maj të vitit të kaluar, ish-Kreu i Liberisë u shpall fajtor për ndihmën e rebelëve në Sierra Leonen fqinje dhe veprimet nxitëse gjatë luftës civile në atë vend në vitet 1991-2002.

Charles Taylor u bë ish-Kryetari i parë i shtetit i dënuar nga një gjykatë ndërkombëtare për krime lufte pas Luftës së Dytë Botërore.