Kompania synon të fillojë punimet për riparimin e rrethimit sapo të përfundojë stuhia.

Barriera e përbërë nga një veshje e veçantë pengon rrjedhjen e ujit dhe parandalon përhapjen e rërës së shtratit të detit, e cila përmban grimca radioaktive.

Qeveria japoneze ka urdhëruar që të hetohet incidenti dhe të kryhen matjet e hollësishme të radioaktivitetit në vendin, ku pati dëmtime të rrethimit.