Presidenti kujtoi se sot këto zona përbëjnë rreth 6% të Arktikut rus - gati 322 mijë kilometra katrorë.

"Për ne, është e qartë se një përparësi, një parim kyç i zhvillimit në Arktik duhet të bëhet mbrojtja e natyrës - mundësimi i ekuilibrit midis aktivitetit ekonomik, pranisë së njeriut dhe ruajtjes së mjedisit përreth", - tha Presidenti i Rusisë.