Gjatë takimit në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së liderët e rebelëve i thanë John Kerry se tani ata duhet të luftojmë jo vetëm me trupat qeveritare, por edhe me grupe të shumta ekstremiste.

Sipas fjalëve të tyre, aktualisht përgjatë kufirit turko-sirian po zhvillohen luftime aktive midis ekstremistëve të "Al-Qaeda" dhe trupave të Salim Idris (Komandanti i Ushtrisë së Lirë të opozitës).