Presidenti iranian shtoi se Irani nuk përbën rrezik për rajonin e Lindjes së Mesme, por përkundrazi është një garanci e stabilitetit. Duke e quajtur "kërcënimin iranian" imagjinar, ai theksoi se "Islamofobia dhe Iranofobia përbëjnë një kërcënim serioz për paqen dhe sigurinë".