Sipas fjalëve të dëshmitarëve okularë, demonstruesit i vunë zjarrin ndërtesës së universitetit, disa stacionesh karburanti dhe bllokuan rrugën për në aeroport.

Të paktën dy persona kanë humbur jetën në Sudan gjatë aksioneve të protestave, të cilat filluan ditën e hënë.

Heqja e subvencioneve për karburantin ka goditur shtresat më të varfra të popullsisë.