Këtë mendim shprehu Kryetari i Akademisë së problemeve gjeopolitike, Gjeneral-koloneli Leonid Ivashov.

"Unë e di mirë se amerikanët kanë krijuar një sistem të fuqishëm dhe merren me ndikimin mbi klimën. Ata kanë arritur shumë, kanë zhvilluar eksperimente. Ne kemi patur njësi, të cilat kanë monitoruar këtë proces, por më pas atu u likujduan", - tha ai.

Përveç kësaj, Leonid Ivashov shtoi se HAARP nuk mund të jetë një projekt paqësor.