Shkencëtarët janë të bindur se hinkat (ang. vortices) gjigande ekzistojnë në të vërtetë dhe madje kanë një afat prej një viti.

Në këtë rast, aktivitet më të madh vortices të tilla manifestojnë në pjesën jugore të Oqeanit Atlantik.

Pas analizimit të imazheve satelitore, studiuesit dolën në përfundimin se hinka të tilla thithin ujin nga oqeani në të njëjtën mënyrë si vrimat e zeza në kozmos ​​absorbojnë dritën.