Shërbimi i kundërzbulimit britanik MI5 po mbikqyr të gjithë ata që kanë folur më parë me simpati mbi organizatën "Al-Shabab". Vëmendjen e shërbimeve të sigurisë e kanë tërhequr dosjet e disa të rinjve, të cilët janë trajnuar në bazat e militantëve në Somali, dhe të atyre që synonin të shkonin atje.