Projekti artistik përbën një instalim në natyrë që e shndërron hapësirën në një ​​fushë të informacionit.

Në realizimin e projektit morrën pjesë 20 artistë bashkëkohorë rusë, të cilët kanë prekur problemet e mediave tradicionale dhe atyre të reja, të hapësirës virtuale dhe reale publike.

Mysafirët e "Mediadvor" do të mund të bëjnë xhiro në "stolat e lëvizshëm", të ulen në "mobiljet mediatike" dhe të shohim nëpërmjet instalimeve video se si ka ndryshuar oborri. Në oborr do të vendosin një "Tribunë dhe një Hyde Park" me lule të freskëta dhe shumë objekte të tjera.