Si shembull Vladimir Putin përmendi ngjarjet në Kenia: "Militantët erdhën nga një vend tjetër, dhe me sa duket, po kryejnë atje krime të tmerrshme të përgjakshme. Më lejoni të shpreh përgjithësisht në emrin tonë ngushëllimet për të gjithë të lënduarit, familjet e të vrarëve në këtë masakër të përgjakshme. Shpresoj që kriminelët të ndëshkohen", - tha Presidenti i Rusisë.